Be cool, stay in school

Ett helt ordinärt gnällinlägg kommer lastat.
Syrrans unge, inte ännu fyllda sex år, har börjat skolan. Den första veckan var han överväldigad och kom hem och berättade stolt att i skolan finns det en matsal! Och ännu bättre, man får ta mjölk själv! (Om han fick välja skulle han leva på mjölk och inget annat.) Charmigt, gulligt. En annan tänker att "jo du pyssen, enjoy it while you can." Det är inte lika kul de återstående miljontals åren. Men till skolstart hör också nya lekkamrater. Syrrans unge är inte på något sätt blyg och har lätt för att  få nya vänner. Nu kommer gnället. Han har börjat hänga med en liten snubbe som har ett helt annat vokabulär än vad som enligt mig anses som okej för ett barn. (Och det kan man ju inte beskylla den lilla snubben för, han har ju fått det någonstans ifrån.)

Igår när syrran och systerson skulle duscha var han inte helt förtjust över idéen och utbrister " Håll käften annars slår jag in pannbenet på dig!" Inte ens sex år och talar så till sin mor! Jag hoppas innerligt att han inte förstår vad det betyder. Men samtidigt är jag rätt säker på att han gör det. Han förstår vad håll käften betyder. Han förstår slår, och han borde förstå vad pannben är för något.

Som en föråldrad moraltant som ojar sig över ungdomens respektlöshet och grova svordomar. Men hallå, hot om våld? Vad hände med pilutta dig! och taskmört?

Grabben skulle helt klart behöva lite one on one-tid med sin moster nu, och det var planen. De kommer till föräldrarhemmet idag, men syrran ville inte att jag skulle komma. Jag har precis varit sjuk och hon är gravid.  Jag får helt enkelt lägga min energi på att flytta istället.

Men först; ett välbehövligt gubbvil.
moget | | Kommentera |

Murphy

Vad har hänt sedan sist då?
Min favoritbh har gått sönder. Har köpt ett fult nagellack.
Lyckats somna första dagen i skolan.
Blivit krasslig(are/ast).
Fått nycklarna till min nya lägenhet.
Fått tillbaka min sötaste uppsatspartner FannyBunny.
Lyssnat på John Ajvide Lindqvists Pappersvägar, skräcknoveller på ljudbok. Vissa riktigt bra, andra mindre bra. Vill upplysa om att skräcknoveller och hög feber inte är en gynsam kombination.

moget | | Kommentera |

Krysset

En liten tävling. Lämna ditt svar i kommentarsfältet. Priset är något ganska fint. Inte jättefint, men ganska. Vinnaren presenteras i slutet av nästa vecka.

A) Hur länge tycker Vildbarn att det känns som en meningsfull uppgift att flyttpacka?
1. En timme ungfär, sedan tar hon ett välbehövligt gubbvil.
X. 28 minuter.
2. Tills det blir klart. Det vill säga forever and ever.

B) Vad tycker Vildbarn man kan sysselsätta sig med istället för att flyttpacka?
1. Äta frukost i en timme och fyrtio minuter och se på Extrem Home makeover och gråta en skvätt i slutet när alla blir så glada och lyckliga.
X. Kasta sviskon på grannbarnen nere på innegården.
2. Kedjeröka och prata i telefon på ballkongen.

Ett litet tips, fråga B är något av en kuggfråga. Lycka till!
moget | | 4 kommentarer |
Upp