Happymappy

Det var visst fler som ville fira nyår i Varberg så vi har avstyrt det där med gemensam nyårsupé. Vi har delat upp oss i mindre grupper för mat och sen sluts vi alla upp på kvällen. Lola och hennes son Linus ska komma hem till oss. Jag och Kock har lyckats enas om en varmrätt: Plankstek. Förrätten är det svårare med. Kock föreslog tapas, själv röstar jag på korv mä brö. En kan ju lyxa till ett lite med rostad lök. Kanske lite bostongurka. Vi har inte kommit till att diskutera efterrätten ännu. Sött? Syrligt? Fluffigt? Maffigt? Sprit?
Testar nyårsfrippan idag för att slippa få panik i morgon:
moget | | Kommentera |

a meh

Drömde nyss att jag fångade en stor gädda med händerna. Det var så varmt så alla gäddor höll till precis i vattenbrynet. Sen när jag skulle gå hem med min gädda kom Pia och förstörde alltihopa. Hon sa att jag såg ut som en Bernadotte.
God morgon världen. Idag ska jag se på film. För det är mitt (ideella*)jobb.
*Jupp. Fick googla det ordet.
moget | | Kommentera |

Proppen gick

Idag har jag varit på mellandagsrea. Ingen lång och fin utläggning om hur annars till synes normala människor förvandlas till blodtörstiga hyenor med ett minus på intelligenskontot då de tror att de SPARAR pengar genom att köpa saker och plagg de annars inte skulle ha köpt. Om det inte var rea alltså. Varför var jag där då? Jo, för julklappspengen från svärfar låg och brände så förfärligt i fickan. Provade först en del kläder som jag suktat efter under hösten. Inget passade. Jag valde att tro att det berodde på långkalsongerna jag hade på mig. Plus det brutalt märkliga modet med att allt ska vara cp-långt eller mongo-kort.*. Förstår inte heller vitsen med att göra en stickad tröja som slutar över naveln. Om jag tar på mig stickad tröja kan det möjligen vara så att jag gör det för att inte frysa. Varför i helvete slutar den då över naveln! Sen finns det en miljon miljarders plagg som slutar strax ovanför knäna. Men inte alls är klänningar. De är så långa för att trolla bort midjan och samtidigt framhäva alla valkar och byxlinningen. Också ett bra alternativ om man är under 1,75 och hemskt gärna vill se ut som en knöglig kartong i pastellfärg. Och det vill man ju. Jag hade i det närmaste gett upp min shopingeskapad när jag trillade in på Carlings. Där lossnade kan man säga. Allt som följde med mig in i provhytten följde sedan med mig hem. Två av tröjorna kan både Kock och jag ha. Mycket praktiskt. Nu finns det en överhängande risk att jag har brutit icke-shopping-förtrollningen. Har ju ett uppdämnt behov som förtryckts under en längre tid.


*Nope. Jag har ingen aning om hur långa eller korta CP-skadade eller mongolider är. Det är bristen på vettiga/putslustiga/träffsäkra preferenser i mitt ordförråd som är boven här. Plus att jag för alltid har klivit över gränsen för vad som är moraliskt korrekt: På julafton dansade jag bokstavligen talat på en grav. Närmare bestämt mormor och morfars grav. Det var en glädjedans för att jag skottat bort en massa snö där. Det blev liksom fint.
moget | | Kommentera |
Upp