Sgt. Oddball

Jag och pappa såg på Kellys hjältar ikväll. En krigsfilm med humor från 1970. Donald Sutherland gjorde rollen som Sgt. Oddball, en stundtals pårökt, hundskällande livsnjutare som mitt under pågående strid dukade upp ett bord med vin och ost. Hans stridstank hade gått sönder så vad annat kunde han göra? Sån attityd skulle jag ochså vilja ha. Hakuna matata.

Clint Eastwood var ochså med. En mycket ung och sammanbiten man på den tiden. Såg Million Dollar Baby häromkvällen med Clintan i huvudrollen: sammanbiten är han fortfarande men gisses vad gamal gubben har blivit. Filmen var bra förrutom den enorma gråtattack den triggade igång för mig i slutet.

Ytterligare en ledtråd i ankskämtet: Stekt ägg (tänk på dess form)

Idag har jag planterat pensier och druckit kaffekask i solskenet. (å fy fan va lyckligt det lät, som svenska landsortsbornas motsvarighet till Italiensk smörpop ungefär)
moget | | En kommentar |

Anka

 Två tomater var ute och gick över en väg. PANG (slår ihop händerna) så blev den ena platt som en stekad anka
- Jag som fyraåring

I morgon kanske jag avslöjar tankegången som fanns bakom denna historia. Ledtråd- Ägg.
moget | | Kommentera |

The exhibition

Idag var det grand finale; Utställningsgänget hade utställningar i det offentliga rummet. Först en lekhörna i ett parkeringshus med en uppmaning till föräldrar att "lämna era barn här". Sen en bil som busat och parkerat överallt där man inte får. Sen våra magnifika utställning, ett gult podium med gipshänder i (jippi) som fick bra kritik. Det var massa folk på holmentorget (bla Franska turister som såg ytterst fundersamma ut inför vår utställning) Lärarna vill ta våran utställning och ställa den permanent på Spetsen (en del av Campus Norrköping) och det måste väl ändå vara ett ganska bra betyg va?

Sen for vi vidare och tittade på skyltar som satts  upp vid redan befintliga verk i den offentliga miljön. Skyltarna kommenterade eller kritiserade samhället och i ett fall kristendomen. Så förbannat smart och snyggt och det bästa idag! Sen vidare till Stadsbiblioteket för att titta på en utställning om Östgötateaterns kostymförråd. Första (och kanske sista gången) jag fått se en kille med dreadlocks iförd 1700-tals kläder. Avslutningsvis gick vi till konsmuseet och tittade på en utställning om punk. Det var najs och fick mig att  minnas the good old days när jag hängde lite på Rockbageriet och tuppkamarna och spikesen duggade tätt.

Just det, passade på att ramla in på en del av utställningen "Rock and Roll" på konstmuseet. Fan va ballt det var: massa silverkuddar med helium i som for omkring, ett par riktigt snygga fotografier och sist men inte minst: ett LSD-rum! Psykadelisk rockmusik med psykadliska bilder. Det fanns en bänk därinne. Undrar om konstmuseet misstycker om jag tar med mig en kasse bärs och slår mig ner därinne en stund?

Ett ganska opersonligt inlägg idag. Ska det vara så? Jag kan tillägga att mina fötter luktar träsk, jag är hungrig som ett djur (välj djur själv, jag vet inte vilket djur som är hungrigast men man får väl förmoda att det är det djur som inte  har ätit på väldigt länge) och nu tänker jag sova middag. Igen. Alltså andra gången idag. Fast jag har bara ätit lunch idag. Så det borde heta sova lunch. Heter det sova lunch? Eller kanske sova pre-middag.
moget | | En kommentar |
Upp