Jailhouse Bock

Befinner mig i Finspång. Vad som föranleder detta besök behöver vi inte gå in på här och nu. Men jag vill låta påtala att min tillvaro ter sig i något som kan liknas vid en husaresst. Alternativt någon form av behandlingshem. När man på riktigt ser fram emot att få gå till Viberga Storlager (Viibärja) för att handla fisk då är det illa. Nu när jag tänker efter har jag faktiskt varit ute fler gånger idag. Tog en promenad med Bruno. Han luktade på de stora hundarnas kiss. Sen luktade han på sitt eget kiss. Sen gick vi hem.

Jag har ett hemligt projekt på gång. Inget fräsigt bankrån, 3D-animationsintro eller en syntlåt. Men ett litet projekt i alla fall. Så jag kan hålla mig fokuserad och inte förlora min mentala hälsa. (Bor man med någon som pendlar mellan att vara en blandning av en sömnig Hitler och en packad Kristina Lung samt ett spädbarn i jumboformat får man liksom göra vad man kan för att inte tappa greppet helt.) Vi får väl se hur det går.

Nu är fisken klar. Hejpåre.
moget | | 2 kommentarer |

2 ggr bruno

Oh. Glömmde berätta! Jag ringde hem till mamman och pappan idag. Pappan satte på högtalartelefonen så Bruno kunde höra mig. Han blev heltokig och studsade en hit en dit. Sen när jag började prata direkt till honom (Var är min lilla mufflon? Var är maxen då? Bruuuno) så satte han sig och slickade på telefonen.
Vet inte om det är en bra eller dålig grej när man får fysiskt ont i hjärttrakten av att sakna en liten brun på det visset jag gjorde då.
Förrutom den lurviga jag har i rummet intill just nu är nog bruno det bästa som hänt mig.
En nybadad bruno (hunden alltså) HAHAHa. Skapligt sjukt om det var farsan som var bruno och hade slickat på telefonen. Och att jag kallat honom bruno och min mufflon.
moget | | Kommentera |

Blanka

Förr i tiden fanns det inga kameror*. Inga emo-poser där inte. Ingen facebook-efter-helgen-ångest heller. Däremot kunde man, om man var hyfsat tät, bli porträtterad på en duk. Men det var som sagt dyrt. Därför ville man se så bra ut som möjligt. Om man blev avmålad men inte nöjd med resultatet så skyllde man på den som målat och denne blev således arbetslös. Med andra ord förskönades alla människor så in utav bara helvete. Förrutom att alla på 1700-talet såg ut att ha downs syndrom måste de flesta andra ha varit brutalt fula. För det är ändå försköningar som finns kvar till eftervärlden.
Och just som jag lajar runt för att hitta på några bilder som visar vad jag beskriver hittar jag den här sidan:
http://www.nationalmuseum.se/sv/Skola/Portrattlikt-eller-photoshoppat/
Jaha. Då behöver inte jag sittar här och plita ner utläggningar om redan dokumenterade faktum. Tack och god natt.
* och man fick gå sju mil till skolan i halvmeter blöttsnö barfota samt äta bark till frukost och kvällsmål. (Lunchen uppfanns långt senare av småätande fransos som gick lite överstyr och råkade laga en omelett mitt på blanka dagen.)
moget | | Kommentera |
Upp