Trätofflor

Snart kan jag köpa träskor med blommor på. Få mina tänder lagade. Skriva in mig på körskolan. Gå med i A-kassan. Köpa hela småbyxor. Öppna sparkonto. Beställa tid hos en massör. Gå till en ortoped så jag kan få ordentliga ilägg till skorna så jag kan springa igen (utan att behöva vara rädd för att knäskålarna ska hoppa ur led.) Göra en synundersökning. Gå på afterwork på riktigt. Betala räkningar. Skaffa nuvaring*. Köpa tyg till en klänning unt so veiter. JAG HAR FÅTT JOBB.

 

* Preventivmedel.

moget | | 3 kommentarer |

Stalin

Jag hade typ glömt att jag har en blogg. Det har varit en ytterst turbulent tid och jag känner mig som en utskiten katt. Men nu är det nya tag som gäller och full fucking fräs framåt i hundraåttio knyck som om det inte fanns en morgondag!
Idag var jag och Astrid runt och skulle sätta upp affischer och dela ut program för den stundande festivalen. Kaffér, frisörsalonger, skivbutiker, kulturhus och musikaffärer. Den sista affären vi besökte tillsammans gav en udda föreställning. Det var packat med folk. Långhåriga gitarrister (de stora gitarrhöljena vittnade om detta), rockgubbar och något förvånande: en gigantisk barnfamilj som var både högt och lågt men framför allt framför oss i kön (man brukar i regel be om lov att få sätta upp affischer.). Men det var inte det som udda. Det som var udda var att butiksinnehavaren var pruttfull. Han sluddrade rejält och höll en pilsner stadigt i näven (så stadigt en pruttfull butiksinnehavare nu kan hålla i en öl.) Hans kompis var också full. Faktiskt såpass slirig under tassarna att han inte fick upp sin pilsner ty den hade en avancerad konstruktion upptill.* Tänka sig va?
* Skruvkork.
moget | | Kommentera |

Lösning

Råkade se nästan hela Spindelmannenrullen i lördags. Fatta vilkent tur att det var en spindel han blev bitten av. Skulle jag få superkrafter i kombination med en djurarts säregna egenskaper skulle jag nog bli en dyngbagge.

När de superelaka skurkarna kommer och ska spränga ett höghus fullt med storögda småbarn kommer jag. Visserligen ett par timmar för sent. För det tar liksom lite tid. Att rulla bajs.

Det skulle lösa så många problem. Aldrig mera sysslolös. ”Vad ska jag göra idag? Just det! Jag ska rulla bajs!”. En polare ringer och vill ha flytthjälp: ”Nä tyvärr. Har inte tid, jag ska rulla bajs duvet.”

moget | | 2 kommentarer |
Upp