En femårings tips

Om det skulle vara så att man vaknar runt halv fyra på morgonen och inte riktigt vet vad man ska ta sig för har min systerson ett gäng tips på lämpliga aktiviteter.
1. Borsta tänderna. Det ska man ju göra på morgonen.
2. Hälla ut 500 legobitar i någon annans säng. Denna aktivitet har flera fördelar. Ägaren till sängen kommer förmodligen att vakna, då får du sällskap. Sedan kan du se på när sängägaren förtvivlat försöker samla ihop alla legobitar. Det har ett visst underhållningsvärde. För en stund.
3. Ta en språkkurs! Välj valfri dvdfilm och bläddra fram till undertexterna. Välj sedan ett språk du inte ännu behärskar (tex finska eller tjeckiska) och sen är det bara att dra igång filmen.
4. Ballonger! Ballonger är roliga att kasta runt med och jaga. Det är också roligt att gnugga ballongen mot en sovandes persons huvud. Håret ställer sig upp.
5. Sjung. Gärna med ökande styrka. Det gör inte så mycket om du inte kommer ihåg texten, du kan med fördel komma på en egen.
6. Skruva bort skruvar på stolar. Ibland vill man kanske skruva tillbaka skruvarna och då har man ju helt plötsligt ytterligare en sak att pyssla med. Om inte kan det hända att en senare sittsugen person får sig en liten överraskning.
7. Rita. Med tusch eller kritor. Om pappret tar slut fungerar bord, dörrar och väggar nästan lika bra. Om du av någon anledning inte vill att dina konstverk ska uppmärksammas välj då bort kombinationen vit dörr och röd krita och blå bläckpenna och bord i ljust trä.
Varsegod! En timmes förströelse serverat som på ett silverfat.
moget | | 3 kommentarer |

Främling

Kom nyss hem till Norpan och mötes av en total främling i mitt hem. Den främande figuren stod med en lustig kroppshållning och mumlade och morrade.  Efter att ha tagit mig en närmare titt på figuren visade det sig att det var Nisse. Nisse är jättesjuk. Han har nästan manlig röst nu.

Den egentliga anledningen till detta inlägg är att jag ville tala om att jag har skinflått min haka. I sömnen förmodligen för jag vaknade upp av att det sved som fan. Och mycket riktigt; hakan är skinnflådd (under hakan.)  Det är inte tal om något snittsigt litet rivmärke här inte.

Favorit i repris:Kanske skulle dra på mig den där dräkten igen när jag börjar min praktik. Tycker den är respektingivande på något vis.
(Foto: Oskar Forsgren)

moget | | Kommentera |

Blubb blubb

Okej. Jag råkade visst utelämna en liten moffa-riskaka-anekdot. Here it goes: Jag hade köpt riskakor som var svingoda. Tomas upptäckte dem och försökte resultatlöst lura i mig att de smakade dåligt och att jag "skulle få ont i magen" om jag åt några (han ville med andra ord ha dem för sig själv.) Han åt riskaka. Jag åt riskaka. Han åt riskaka. Jag åt riskaka osv. Efter en stund var riskakorna slut. Jag hade dock sparat en liten bit av min sista bara för att jävlas lite och tanken var att jag skulle smaska i mig den framför honom och läskas. Tji fick jag! Riskakorna var inte slut. Inte nog med att han moffade i sig en hel riskaka framför mig (han tryckte in hela riskakan i käften) han lyckades också sno min lilla bit som jag sparat. (Är du nöjd nu Tomas?) Som hämnd har jag smygrökt från hans sovrumsfönster flera gånger. Mohaha.

Om lite drygt en timme går tåget mot Norrköping, väl där kommer pappa och hämtar mig för en färd till Fimpan. Det ska bli fint att träffa la familja. Speciellt min syster.

Oh. Btw. Jag har liksom nästan två praktikplatser nu. Träffade Astrid och Marko över en soppa på Pustervik och tackade ja till praktiken. Jag är nummera teknikansvarig för Music Doc i Göteborg. På kvällen träffade jag en Nicklas. Han driver ett litet filmbolag här i Göteborg. Det var kul att prata med någon som faktiskt är verksam i filmbranschen. Han tyckte att jag skulle satsa på att bli filmfotograf för att det är ett underskott på kvinnliga filmfotografer.

Just nu har jag inte så många bekymmer. Förrutom hur fan jag ska bära mig  åt för att ta mig till tågstationen med all kamerautrustning. Hur jag ska ta mig från stationen i Norrköping och hem till boysen får bli nästa problem. Förrsten saknar jag de små liven.
moget | | 2 kommentarer |
Upp