Palsternacka med omnejd

Har funderat på en sak (Mitt jobb tillåter många långa stunders funderande). När man hostar håller man för munnen för att inte bacilluskerna ska hamna på annat folk, sprida sig i rummet och för att vara allmänt hövlig. Men hur fräscht och hygieniskt är det egentligen att samla upp all skit på näven? Allt man tar i blir ju smittat. Ska man hosta på näven skulle man lika gärna kunna snyta sig i näven och sen gå och kladda runt med det. Men misströsta ej mina vänner, jag har en lösning. Nej, t.o.m. två! Den första lösningen är simpel -hosta inte! Inte på näven i alla fall. Jag brukar hosta på armbågen. För med armbågen tar man inte i så många saker. Den andra lösningen är något mer kreativ. Gör en liten hostsäck! Likt en fjärillshov fast i miniatyr. Helst av samma material som tygnäsdukar (varför vet jag inte). I hostsäcken kan man knyta in bacillerna. Fy fan va smart. Jag borde ta patent och sen starta upp massproduktion i Asien. Hela världen ska hosta med stil. Massa snitsiga modeller och färger ska det vara på mina hostsäckar. Så jag hoppas alla blir sjuka snart och börjar hosta som aldrig för. Om man inte känner för att bli sjuk, typ förkyld eller tuberkulos så rekommenderar jag seriös kedjerökning. Det gör susen.
moget | | 2 kommentarer |

Grottbjörn

Papi raul fyller år. Min pappa alltså. Pga att ett visst klantarsle slarvat/supit bort sin väska med värdehandlingar så kunde jag inte köpa nåt vackert till farsgubben. Så jag gick ut och plockade blommor istället, en mycket vild och vacker (läs sprettig och charmig) bukett.Sen lagade jag middag; entrecote, pommes, bearnisesås (hur i helvete ska det stavas egentligen.EGENTLIGEN?!), sallad och rödvin. Efterrätt: Jordgubbar och vaniljglass. Han fick själv äran att inhandla alla ingredigenser för pga av att ett visst klantarsle....

Vid teven, mor och far har tittat på allsång på skansen medan jag slavat i köket, kommer de in på en diskussion ang widescreentv. Min syster och svåger har en sådan. När program som inte är anpassade till widescreen ser det lite skumt ut. Pappa uttryckte det såhär" Det ser ju för fan inte naturligt ut! Folk ser ut som grottbjörnar!"

Idag har jag tassat runt i en verkstad med massa stora läskiga maskiner. Det var kul. Det morrade och gnisslade överallt och alla var klädda i blått. Förrutom jag då. Jag var viktigt och gick och höll i en bunt papper och såg ut att ha bråttom fast jag inte alls hade det. Sen hittade jag inte ut ur verkstaden. Så jag gick runt runt och fick till slut jobba ganska hårt på att se viktig ut. När jag på något vänster kommit till någon slags återvändsgränd kom det en tant (!) på cykel som visade mig vägen ut. Hur som haver. Jag vill jobba i en verkstad. Fast inte med stora maskiner, det verkar farligt. Men att stå och hänga i ett blåställ verkar ballt och bra för karaktären.

Nu är det dags för pensionärsbettan att hoppa i säng. Jag ska drömma om knark, langos och manshänder.

moget | | Kommentera |

Trollslända/ömkan/komplimang

Var hos min syster på midsommarafton. Grillfest med henne och hennes makes vänner och bekanta. Först en massa förlosningssnack och grova nörderier. Men sen blev det definitivt bättre. Alla hanar på festen hade mussepiggflikar*. En snubbe där George berättade om den skönaste komplimangen jag hört: En blyg norrläning som var bra på att dans men hade svårt för att prata med tjejer fick tipset att bjuda upp en dam och sen under dansen ge henne en komplimang, då skulle konversationen säkert lossna. Han bjöd upp och ut på dansgolvet det bar. Efter en liten stund säger han "För att vara så tjock så svettas du väldigt lite". Så ärligt. Så brutalt. Så underbart.

186250-49                          186250-50
Oj så spexigt! Jag klädde ut mig till Darth Vadder.    Min syster ville också vara Darth.

Det har gått en vecka sen festivalen. Och jag dör inombords av tristress när jag vet att jag ska sitta och vara så jävla duktig på ett kontor där igen säger något på 4 timmar i sträck. Alla är snälla där, men det finns inte ens en tillstymelse till humor. Jag somnar vid skärmen. Sen måste jag ta och styra upp mina kvällar också. Det håller inte att sitta inlåst på ett slott hela dagen för att sedan gå hem och glo med mamma och pappa. Vi kommer skitbra överrens och så men det är här är inget liv. Trodde jag ville ha en sommar med lugn och ro men icke sa vildbarn. Det suger i partytarmen. Ugh.

(Extraömk: Jag har varit sjuk i veckan. SJUK. Doktor och piller och grejer och allt var bissart men nu mår jag bättre)

Idag tog jag en långpromenad i Grosvadsskogen. Hämtade vatten i källan. Såg en ekorrfamilj. Gick egenom en hord med trollsländor. Såg/hörde en koltrast. Kom på att det kunde finnas älg och blev omedelbart mindre kartig. Mina fria ronja rövardottersteg blev istället citychicka med handväskan-högt-hållen-(usch-akta leran!)-damen. Men så kom jag på att jag inte är speciellt rädd för älgar. Dom brukar visst vara ganska skygga. Och möter man en älg ska man stå stilla. Det kan jag.*När hårfästet är flikat likt musse piggs ansiktsform.
moget | | En kommentar |
Upp