Han är en snus?

"Ett kliv från den roliga och festliga vikingatiden in i den dystra och mörka medeltiden" Ungefär så summerade Marcus sitt uppvaknande idag och det stämmer ganska bra in på mig också. (sen talade han om för mig och Emma hur skönt det är att dra i sin pung.)Det blev spontanutgång igår. Och jag hade så roligt. SÅ ROLIGT! Danne är tveklöst kung på kareoke. Manfred och Peter går inte av för hackor de heller. Hela det glada KSM-gänget avslutade med att samtliga gick upp på scen och försökte sig på någon form av dans när Manfred (eller var det Daniel?) sjöng kvällens sista sång. Det enda mindre lyckade tilltaget var när Fanny beställde in en kana öl vid halv tre (stället stängde tre), vi insåg att vi inte kunde få i oss en sådan mängd öl (för det hade ju faktiskt grundats ganska duktigt med kanor innan.) Bad då Manfred och Peter om hjälp, men Peter misstolkade vår förfrågad och gick istället och köpte in en kana till. Vid kvart i tre. Stor mängd öl. Liten mängd tid.

Jag och Fanny insåg redan igår kväll att vi inte skulle vara sugna på att gå till skolan vid tio. Därför var vår plan att få Emma så dragen att inte hon heller skulle vilja det. (Det slogs oss inte att vi helt enkelt hade kunnat fråga henne om hon tyckte att det var okej att komma senare.) Emma blev förviso dragen, och vaknade full i morse, men i skolan var hon kvart över tio. Jag lurade hit henne och Jeanette på frukost och kunde därför hasa omkring i morgonrock till  kl ett. Men synden straffar sig själv mina vänner. Jag kom hem från skolan för kanske 20 min sen. Har suttit och klippt film, spelat in ljudeffekter, försökt förbereda en presentation, druckit en och en halv liter läsk samt skrattat mig till tårar. Naturligtvis gick det inte att bränna ut skiten. Och naturligtvis kom Mike (en lärare) och funderade över om vi verkligen behöver sex ljudspår sen tog han bort tre. Naturligtvis saknar nu hälften av våra klipp ljud. Hakuna mafucking tata.

" -Se upp för den vandrande pinnen!
- Vilken vandrande pinne aj aj aj."

God natt. Förresten! Idag när jag låg i duschen stängdes vattnet av. Jag blev paranoid och trodde att det var vakmästaren som stängt av mitt vatten för att jag duschar för länge. Men så var det ju inte.
moget | | Kommentera |

Testosteronhalten har höjts

Påsk var bra punkt

Igår lekte min projektgrupp Chickenshit loss med kamera och fejkblod. Fannydarling, gruppens minsta medlem, utsågs till förövare. En jäkligt fjantig gruffig dra-i-håret-och-tumla-runt-fight avslutades med att jag, the victim, fick en gatusten över käften och hostade röd vattenfärg. Skitkul! Föredrar dock att stå på andra sidan kameran. Och tur är nog det, ungefär 87% av alla tagningar avslutas med att jag asgarvar, stirrar in i kameran eller kramar Fanny och frågar om hon är okej. Sen är jag kontrollfreak och vill ha full koll på hur det ser ut på skärmen också.
Filmsnutten blev rätt dålig. Nästan väldigt dålig. Men det var roligt och nyttigt för projektet. Nu vet vi vad vi INTE ska göra sen.

Hela vardagsrummet är fullt av öldrickandes pojkar/killar/män. Människor med snopp. De ser på hockey. Det skriks jättemycket. Jag och Manfred försökte haka på lite och skrika vi med,  men vi tycks inte riktigt ha koll på när och åt vad man ska skrika. Så det blev mest lite härj på måfå.

Snart kommer Fanny och Emmsen. De spelar in radio nu. De ska få müsli, smörgås och folköl här, sen ska vi gå och sänka några kannor öl minsann. Det förtjänar vi efter en ytterst produktiv dag. I morgon ska vi också vara ytterst produktiva. Så det kanske blir lite öl då med.

moget | | En kommentar |

Plast på/plast av?

För ett par dagar sedan beklagade jag mig inför en fest. Festen är idag och jag ska dit. "Man har inte roligare än man gör sig!" (betyder det att jag för att säkerställa kvällens rolighetsgrad borde röka några gram finfint gräs?) Nejdå. Det handlar kanske mer om inställning. Har bestämt mig för att det kan bli ganska trevligt. Det är lätt att uppnå "ganska trevligt". Om jag får roligt är det en bra bonus.
Värdinnan för kvällen fyllde år igår. Jag och Bäbis har därför resonerat oss fram till att det kanske rör sig om en födelsedagsfest (jupp, som de akademiker vi är händer det (undantagsvis) att vi kan komma fram till en och annan slutsats efter idogt funderande.) Då vill man inte komma tomhänt inte. Men å andra sidan är det jobbigt om det inte är en födelsedagsfest och vi kommer där med paket och grejer. Det landade i alla fall på en tvågrenad orkidé och ett paket muminkex. ( Blommor får man väl alltid ta med sig till en värd eller värdinna?Kexen för att avdramatisera den ytterst vuxna blomman.) Min fråga är nu; plasten på eller plasten av? Det är ju kallt ute. Blomkraken kanske dör om vi strippar den. Men ser det inte lite tacky ut med plast på blomman som sitter i en kruka? Och ska blomman stanna i blompåsen vid överräckandet? Kanske helt enkelt gör så att Bäbis får ge blommorna så ger jag muminkexen. Fast det blir ju också fel. "Åh, seriösa bäbis som minsann vet vad man kan ge en värdinna! Tack tack och åter tack." och om mig "Jaha, typiskt en kollektivboende person att tro att det är skojigt med torra figurkex. Ska hon då aldrig växa upp?"

Det slår mig plötsligt att jag har åt helvete för mycket tid att fundera på oväsentligheter. Eller det har jag inte alls det, ligger 34 min efter i schemat. Jag tar mig tid åt oväsentligheter. Och jag bestämmer att det på något vis är lite charmigt.

God fortsättning!
moget | | 2 kommentarer |
Upp