Julfezt med jobbe

Igår gick den årliga julfesten på jobbet av stapeln. Precis som med julmarknader lyckas jag på en årlig basis glömma att jag inte tycker om sånt där. Alltså, jag har inget emot att hänga med mina arbetskamrater (med några undantag.) Men det är trångt. Jag blir rastlös. Och själva julbordet ska vi inte tala om. Det brukar i regel vara infernalist trångt (enda gången trängsel är okej är när jag är berusad på festival framför en scen.), hög ljudnivå och som grädde på moset så får man köa i eoner för att få sin mat*. Alla måste natrurligvis läsa på de små pittoreskt handskrivna skyltarna vid varje anrättning. Därtill kan man gärna spekulera i dess innehåll med personen bakom eller framför i kön**.
- Löksill. Undrar om det är lök i löksillen?
- Nej för tusan har du inte hört om det där nya substitutet för lök som smakar som lök och faktiskt ser ut som lök? sa ingen någonsin. 
Nåväl. Jag blev mätt. Det var gott. 
 
Innan arbetsstyrkan gick till julbordet hängde vi på kontoret och drack glögg och cava, käka lussekatter och what not. Chefen höll några tal. Sen hade några arbetskamrater (FRIDA OCH CISSI) kommit på en liten övning. Senaste tiden (säg ett halvår) har det varit lite taskig stämmning på jobbet emellanåt.***. Den här övningen var enkel och snäll: skriv ditt namn överst på en lapp och skicka den sen till kamraten till höger (vi satt i äggformation.) om dig. Således dyker det upp en lapp från vänster med ett namn på. Skriv något positivt om personen och skicka sedan vidare åt höger. Till slut fick man alltså tillbaka sin egen lapp. Mina topp tre omdömen: Rolig (En tredjedel faktiskt) följt av trevlig och go. (Sen fanns det några mycket trevliga avstickare.) Men rolig, trevlig och go. Vem är jag ens?! Babben Larsson? Haha. 
 
* Om man bortser från tidigare julbord, interner på anstallter, finlandskryssningar och lunchbuffér så har inte vuxna svenska människor köat för mat sedan tidigt 1900-tal. Man gjorde faktiskt ganska rigorösa förändringar gällande mathållningen på en nationell nivå efter första världskriget för att folk skulle slippa stå i kö för mat. Just saying. 
** Det till och med uppmuntras till det i en paragraf i grundlagen gällande julbord. Andra stycket § 4 "Närsom landsman har möjlighet att för andra medborgare ytterligare förhala tidsrymden tills dess att efterkommande kan ta del av det som står till buds bör så göras."
*** Pretty much varje dag. Med få undantag.
moget | | Kommentera |

Gubbhuvud! (publicerad ca en vecka försent - trodde jag blivit bannad. )

Jag har varit iväg på en "nätverksträff" i dagarna tre. Nätverkets syfte, vad vi faktiskt gjorde och planerna framöver lämnar jag därhän. Cut to the chase! Jag blev helt vansinnig på en IF-metalgubbe från Norrland. Jag har inget mot IF-metal per se. Jag har inget emot gubbar per se. Och Norrland brukar inte heller väcka någon större ilska. Men kombinationen här va. MAJ GADD! Jävlars i havet vad han visste bäst om allting hela tiden. Och IF Metal gör sig och IF Metal gör så. Och IF Metal är sängvättare*. Efter ett grupparbete skulle min grupp redovisa vad vi kommit fram till. Vi var fyra stycken. Gissa om det gick att få en syl i vädret där? Och ja bah orka inte. Låt gubbfan hålls. En annan incident*** den förmiddagen (med IF-Metalgubben tillsammans med random skånsk gubbe) orsakade mig en rätt rejäll huvudvärk. 
 
På väg hem satt jag och muttrade och var allmänt gubbilsk. Då kom jag på det eminenta nya okvädesordet: Gubbhuvud! Det känns så rätt. Kukhuvud kan ju kännas en anning grovt. Eller så gillar man kuk och då är det ju typ en komplimang. Men Gubbhuvud! Det behöver inte ha med ålder att göra. Men ett gubbhuvud är en duchbage men skev självinsikt om sin egen förträfflligehet. 
 
Men. Inget ont som inte har något gott med sig, höhö. Jag kom hem ganska tidigt på eftermiddagen igår. Hade fortfarande ont i huvudet och tänkte att en promenad skulle göra mig gott. Så jag knattade ner till Myrorna. Och där fann jag den! En fantastisk inraming av klappbron i Trollhättan från den 7/6 år 1956!!!!!!!! Wuhuuu! Äntligen.
 
 
 
 
 
 
Nä. 
 
*Det är inte sant.**
** Tror jag.
*** Jag blev faktiskt arg på riktigt.
moget | | Kommentera |

Lager

Team Plygflan inrapporterar sin ankomst till pysselfest 2018. Pysslet? Jag ska blåsa lövblås så klart ( stay tunned kids. I morgon händer det. ) (null)

moget | | Kommentera |
Upp