Samvetsturne

Jag fick inte sitta i Tomtens knä i helgen (och naturligtvis är det varje vettig människas högsta dröm att få slå sig ner i knät på en utklädd främling med fejkskägg?). Men jag fick en sjurättersmiddag av min syster som provkörde sin nyårsmeny (tanken var att vi skulle välja bland tre förrätter, två varmrätter och två efterrätter.)
Jag fick träffa Matte och Yoda också. Och ett trevligt besök på gamla Rockbageriet. Där hängde det massa tuffa hårdrockare med geymtliga dialekter. Sa hej till Robban för första gången på aslänge. Han luktade gott. Glömde säga det till honom men jag vet att han läser det här(HÄJ ROBERT!) De for vidare till "Kristallen", numera "Kastrullen" , för en alkoholfylld kareokekväll. Jag gick hem och traschade Mattes kök istället.

Och så har jag hunnit med det jag igentligen for till byn för: Handla gran med pappa, lyssna på en speciell skiva med mamma och dricka glögg. Och slutligen "samvetsturnén"; hälsa på hos morfar och farmor också. Och det har jag väl inga problem med igentligen. Men såhär framåt jul känns det så jäkla ruttet att de sitter helt ensamma hela tiden. Och så har jag stickat färdigt min sjal och tvättat en massa kläder också.

Förresten! Jag luktar gubbe! På riktigt! Pappa tänkte slänga en trassig otvättat flanellskjorta som han haft när han arbetat. Den la jag raskt vantarna på så nu skruttar jag omkring och luktar pappasvett.
moget | | 2 kommentarer |

Jag- ett skämt?

Att gå till frisören är alltid ett litet äventyr för mig. Sällan kommer jag med egna idéer. Sällan säger jag nej till frisörens/frisörskans idéer. Dagens frisyrresultat slår nog alla rekord hittills (och då inräknat den gången jag som fjortonåring gick från frissan och såg ut som en tant varpå min bästa vän hade rejäla svårigheter att gå upprät pga allvarliga skrattattacker.)

Idag flinade jag hela vägen hem från frissan. Tycker nödvändigtivs inte att det är fult. Men snyggt? Njeae. Syrran kunde inte dölja sin spontana reaktion när hon såg mig: "haha! Vad ska de där strontarna vara bra för? jag kan klippa av dem om du vill." Men jag kunde liksom inte hejda min hårklipperska. Hon var så exhalterad. "Det här är SÅ du!" sa hon och klippte och klippte.

Det må verka märkligt med ett helt inlägg ang mitt hår. Det ÄR märkligt. Men jag har inget roligt att förtälja. Bara en massa gnäll. Som tex att jag blev väckt halv fyra i natt av ett gäng skitfulla människor som tyckte att det var en bra idé att stå och skrika utanför mitt rum (närmare bestämt i Tims rum). Jag ropade ett par gånger att de gärna fick dämpa sig men det var ingen som hörde. Till slut var jag som en tecknad-figur-som-det-rycker-ur-öronen-på-för-att-den-är-så-förbannad-arg. Jag bokstavligen talat skakade av ilska. Och jag vrålade, från botten av mitt väsen: Kan du ta och hålla käften för en gångs jävla skull! Och gisses så tyst det blev. Allting stannade upp. Det dröjde ett par sekunder innan jag hörde dem tassa ut försiktig ur Tims rum och viskandes leta efter sina skor i hallen.
Jag blir inte tokarg speciellt ofta. Men när jag blir det gör man bäst i att hålla sig på sin kant. Anntingen det eller beredda sig på massslakt.

I morse hittade jag en gammal tidning utanför min dörr. På den hade någon skrivt "Förlålt".
moget | | 3 kommentarer |

Glädjetårar

Saker och ting rullar inte på riktigt som det ska just nu. Därför är glädjeämnena i livet nu av högsta vikt.
Tim as my witness; jag fick glädjetårar inne på systembolaget idag när jag såg att de nu säljer glögg som bag-in-a-box.Hej Tisdagsfylla!

moget | | En kommentar |
Upp