Östnytt

Jag hade spetsat in mig på frukost framför svt´s julkalender i morse men upptäckte till mitt förtrett att den inte börjar förrän i morgon (det är tydligen inte 1 dec förrän i morgon. Nu vet vi det.). Besviken såklart. Men det hela kunde vändas från sorg till glädje på ett kick för på ettan var det Östnytt. Så det första jag ser när jag zappat över är självaste Jeanette som säger "En och en halv kilometer kommer man på en koskit."* Ett välbekant ansikte med ett sådan kärnfullt budskap, kvart över sju en måndagsmorgon. Tack Janet.


*Det var något reportage om hur man ska utvinna biobränsle från kobajs.
moget | | En kommentar |

Moment

Strax efter kl fem i lördags morse tyckte samtilga familjemedlemar, kanske främst den yngsta på fem veckor, att det var dags att kliva upp. Jag vaknade bredvid en pepparkaksgubbe, åtta barnböcker och tre tofflor i en bäddsoffa. Det gäller ju att passa på att vila upp sig på helgerna liksom.
Syrran skulle klippa sig och ville ha mig som sällskap. Så kom det sig att jag också åkte på en klipptid fast ett par timmar senare. Vår frissa älskar mig. Hon tvättade håret, klippte och grejade. Till slut var det dags för hårtork och produkter. Hon kramade i någon gegga och märkte kanske att jag slöt ögonen för en stund. Få saker är ju så förbannat skönt som när någon plockar med ens hår. Då händer det! Hon börjar på riktigt att massera min hårbotten. Axlarna slappnar av och sjunker ner och jag får anstränga mig hårt för att inte somna och missa det braiga. De där minuterna, kanske tre fyra, gjorde inte bara min dag utan hela min helg.

Sen var det ju mycket annat bra med helgen förstås: Studiebesök på Mattes jobb med efterföljande pizzakäk, min yngsta systerson fantastiska minspel: han tittar på alla med en ytterst skeptiskt min som säger något i stil med "du är ju tamigfan inte klok.", lilla storebrors humör: han var glad hela tiden och sist men inte minst glögg!
Jag har bib med glögg här hemma men jag vet inte om jag vågar öppna den.

moget | | Kommentera |

Tillskott

Har ju inte skrivit här så frekvent på sista tiden. Det beror på att jag har tatt ett extraknäck som astronaut.

Rövfejan har också bytt karriärrspår, nu satsar han på någon form av kattterorristpryl tror jag.

Jag vet inte om Tim har bytt karriär. Men ibland är han suddig.Och ibland är jag full och glad på krogen.Med den obligatorsika bakfyllan som påföljd.Men sura miner försvinner snabbt när man har vänner som kirrar namnsdagspresenter:

 

moget | | 3 kommentarer |
Upp