Moget Castro!

Jag har häcken full varje dag. (Vilket brutalt lustigt talesätt föresten. Vad betyder det? "Häcken full"? Är det någon typ av buske vi talar om här som kanske är full med bär eller kanske full med trasiga bollar och skräp? Eller är det min fabulösa ändalykt talesättet referera till? Och vad sjutton har den med ett fullspeckat schema att göra?)
Har varit i behov av en urladdning.
Efter gårdagens reklamfilmsgardinsstrykande (Ja, den dagen skulle kunna få ett eget-gnällinlägg men jag orkar faktiskt inte.) skrek kroppen efter sprit. Inte en bärs på ett trevligt ställe i goda vänners lag. Sprit. Fylla. Mitt i veckan.  Det går ju inte? (när man gör praktik och ska någon form av ansvar.)
Joddå. Jag hamnade i Frölunda hos Jürgen. Där fick jag som jag ville och kom hem runt fem i morse (efter att ha gått av vid fel spårvagnshållplats och fått promenera en god bit i det trevliga sylvassa is-spjut-regnet)

Konstigt nog känns det inte alls i skallen idag. Jag är trött såklar, men det är ju något slags kroniskt tillstånd man går in andra dagen på årets första festival, så det är ingen biggie.

Idag ska jag handla ost. Och så skulle jag vilja göra något roligt ikväll. Kanske gå på bio.
I morgon kommer Schultzen.

moget | | En kommentar |

MSN-fylla

Igår träffade jag sälarna. Sju stycken var dom. En var förkyld. Jag har ju gett mig fan på att namnge dem allihopa, det har jag gjort också men tillkännagivandet av deras nya namn kommer en annan dag. När jag kan visa en bild på dem.
Efter sälarna följde jag en skylt som det stod "Älgar" på. Först bar det uppåt i en brant sluttning, sedan neråt. Det var snorhalt och jag var fullt koncentrerad på var jag satte fötterna. Efter att ha varit en hårsmån från att dratta omkull tittar jag upp och ser kanske världens största älg (tänk Puertasaurus ). Glenn (Älgen heter så.) var lugn och tuggade på något.
Sen såg jag getter, rådjur, hjortar, ankor och lite andra oviktiga djur. Sen hittade jag pingvinerna! Kom lagom till middagsdags. Det var länge sedan jag haft så roligt. Någon står och kastar sill i en bassäng. Samtliga pingviner förrutom tre hoppar raskt i bassängen och gör vad de kan för att få tag på en munsbit. Kvar står tre puckon. Varje gång personen med sillen kastade ut en näve trippade dessa tre smartskallar fram till bassängkanten och såg på när deras vänner moffade i sig mat. Därefter trippade de tillbaka till dörren och såg bedjande på personen som då återigen kastade en näve i bassängen och då trippade dom tillbaka till kanten. Sådär höll de där tre på. Fram och tillbaka. Inte en enda sill fick de i sig. En annan personlig favorit var pippin som helt ostrategiskt placerat sig längst in i ett hörn. Där satt han/hon och följde sillkastandet som en tennismatch och såg dessutom genuint förvånad ut när ingen sill kom farandes åt dennes håll (kan ni tänka er, en förvånad pingvin!)

Idag gav jag mig ut i slasket (mina skor var genomvåta efter ca 7 min) för ett möte med Weekday. Music Doc Göteborg ska ha sin programsläppsfest där. Det kommer bli fett! Inget merjobb för mig vad det  gäller teknik, PA-system, projektorer och allt annat som behövs finns redan där. Däremot ska jag vaska fram 10-15 volontärer.

I morgon börjar jag min andra praktik. Det verkar mycket lovande, jag ska få ett par dagar på mig att sätta mig in i de program de använder för att sedan nästa vecka klippa ihop dokumentationen av en musikal filmad med tre kameror.  Nicklas Rännstensfilm pratade också om ett litet filmjobb den kommande veckan, inget kreativt utmanade men det känns som det skulle vara bra för mig att få en kamera i näven och känna på det lite. Det är trots allt ett par månader sedan sist nu.

Nu då? Jag skriver uppsats. (och med att skriva uppsats menar jag natruligtvis proppa datorn full med musik, kika runt på youtube, läsa vänners bloggar osv.) Inte ett uns av självdisciplin finns kvar i kroppen om söndagskvällen. Jag ursäktar det hela med att det har varit en intensiv vecka.

Och just det, jag är riktigt sugen på en MSN-fylla. Det var väldigt länge sedan nu (hösten 2007 om jag inte minns fel.). Kanske borde styra upp en sådan snart.
moget | | 4 kommentarer |

Riverdance!

Jag hade en sådan bra dröm: jag dansade riverdance i klumpiga skor och jag var så jävla bra! Studsade fram mellan bilar och bussar. Hur snabbt som helst. Som skateboard ungefär. Fast riverdance.

Idag har jag lekt hotellstäderska. Fast utan lek. Det  var kul att se hur det ser ut i resten av huset. Och så har jag träffat Peo, hotellets handyman. En riktig urgöteborgare. Han höll en ficklampa vid panna och undrade "Vad är det här?" . Ummm. "En ficklampa?" sa jag. "Ett ljushuvud! hahah" skrokade Peo. Det är humor det.

moget | | Kommentera |
Upp