Blodbad (nej, jag skojar inte.)

Min obligatoriska morgoncigg och kaffe fick idag sällskap av ett blodbad ute på ballkongen. Grannarna över hade ställt en påse med ett söndersågat småbarn i på sin ballkong, och påsen läckte. Okej. Det kanske inte var ett barn i påsen. Jag vet inte vad det var. Vet bara att min ballkong är indränkt i blod. Jag hann inte springa upp och säga något till dem i morse (i fall det faktiskt skulle vara så att de INTE ställt den läckande påsen där med flit.).
Någon gång på eftermiddagen kom de på att det vore ball att slänga en hink med vatten på sin ballkong. Flusch. Effekten på min ballkong blev följande: Blodvatten över HELA ballkongen. Det luktar inte hallon precis. Undrar om grannarna under mig som hängt ut sina persiska mattor tyckte att det var en kul idé med blodbad på ballkongen?

Jag vill hämnas. (För även om det inte var meningen så är det tveklöst bland det vidrigaste jag varit med om och sådant kräver hämnd.)
moget | | 5 kommentarer |

Perstorp

"Vem har lirkat in mig i en mangel?" var ungefär vad jag tänkte när klockan ringde i morse. Fröken Vildbarn har varit på festivalfest minsann. Trots att jag har somnat fyra gånger på en föreläsning, inte fick in tentan i tid*, har ätit en middag bestående av majsringar, har ögoninflamation och har seminackspärr så har jag gått omkring och smålett hela dagen. Vilken rolig helg! Från början till slut. Kan inte återberätta alla tokigheter. Det finns dock visa tokigheter som är väl värda att nämnas: tatueringsmaskin+ fulla människor= bestående men med tvivelaktiga motiv. Höijer fick tex ett gäng toppskivlingar som står i hundbajs på vaden. Och en mask som balanserar en kastrull. Och ett pongspel (som är märkligt lik två streck och en prick.). Otto vaknade upp dagen efter kvällen före väldigt nöjd över sin "I älskar Mathias" i ett hjärta på röven. Han kom tom med ihåg att han gett Kontry-Tomas fria händer med maskinen, varpå Tomas tatuerade in "I love Otttto" fast spegelvänt. Vad han däremot inte kom ihåg var att Tomas passade på att skriva Kontry på Ottos lår.


Jag och Johanna, en skitgo tjej, hade tidigare på eftermiddagen startat en liten studiecirkel. Vi skulle undersöka om det möjligen kunde vara så att man blir berusad av alkohol. När vi hörde tatueringsmaskinen från övervåningen kändes det som en bra idé att tatuera in " we gonna do what they say cant be done" på våra magar. Men vi kunde inte stava till det*. Johanna tog sitt förnuft till fånga och Tomas tog mitt förnuft till fånga. Såhär i efterhand är jag nog ganska tacksam för det. Jag vill fortfarande ha texten på magen men inte under dessa förhållanden (fylleslag på smutsig heltäckningsmatta.)


Nu ser jag knappt någonting. Kanske återkommer med någon anekdot framöver eller så återgår jag till att skriva om världsnyheter som läget i min tvättstuga och vad jag ätit till lunch.*Således konstaterade vi i vår studie att "ja, det finns en överhängande risk/möjlighet att man blir berusad av alkohol."

moget | | Kommentera |

Katolik

Jag skulle kunna tänka mig bli katolik. Enbart för att lite nu som då helt dramatiskt knäböja, knäppa mina händer, blicka upp mot skyn med lidelsefull blick och utropa "Oh heavenly father, forgive me for I have sinned." i bästa Scarlett O´hara anda. En sydstatskatolik med andra ord. Och skulle jag vara katolik skulle det vara helt legitimt för mig att göra korstecknet inför jobbiga stunder. Som T.ex. före redovisningar eller köksstäd. Och jag skulle göra korstecknet så där tjusigt med tummen riktad mot kroppen men resten av handen lite nonchalant avslappnat. Som om att det var något jag gjort väldigt många gånger, och att Gud och jag var polare så jag inte behövde göra det noggrant och korrekt. För Gud skulle bara tänka "Äh, jag vet vad du menar. Du behöver inte vara så noggrann."

Men nu är ju inte jag någon katolik. Förrsten. Skulle jag vara troende skulle jag sitta på kloster. Varför göra någonting halvdant liksom?

moget | | 2 kommentarer |
Upp