Kaffekask

En kaffekask i solskenet är nog det enda som skulle kunna göra mig på ännu bättre humör just nu. Presentationen i morse gick bra. Sen blev jag  rastlös och började fippla med mobilen helt odiskret, men si fröken vildbarn kan bara inte sitta still och lyssna hur länge som helst.

På lunchen träffade jag the gals. Vi ska göra en utställning med en massa olika medier inblandat. Jag lyckades pitcha min idé. Tänker väl inte avslöja allt för mycket men äntligen (ÄNTLIGEN!) ska jag få hänge mig helt och fullt åt videovåld! (och det kommer naturligtvis gestaltas högst konstnärligt och abstrakt. host host.)

Min gitarr ligger i Stockholm och är lagad och har fått nya fina strängar. Det är l y c k a. Ser fram emot att hämta den nästa helg och tacka dess lagare (l y c k a). Jag ska lära Manfred att sticka och så ska han lära mig spela gitarr. Det är dealen.

På 22 år
Det är inte speciellt mycket som har förändrats i mitt liv på 22 år?
moget | | Kommentera |

Que Sera, Sera

I morse sprang jag runt strömmen. Eller, som Ogge så fint poängterade, så kan man inte springa runt en ström. Men jag flåsade över femörebron i alla fall (som går över strömmen). Efter bron hade någon satt upp en sporadisk vägbom. Det stod att de höll på att ta bort träd med hög fallrisk. Men just som jag kom till "bommen" så kom en gubbe och sa att röja-träd-gubbarna hade rast just då så jag kunde springa där i alla fall. Var inne i ett skönt flow så jag smet förbi bommen och sprang vidare. Efter en ganska kort sträcka kom jag på att deras rast kunde ju faktiskt ta slut när som helst. Jävlars vad jag sprang! Långt över min förmåga. Att springa var en mycket ovanlig start på min dag.

Delade ut en massa flyers för studentradion på lunchen. Det gick ganska bra. Mitt trevliga (läs maniska reds. anm.) leende fick de flesta förbipasserande att snällt ta emot en lapp. Sen var jag på Claes Olssons och blev ruinerad. Så pass ruinerad att jag seriöst börjat fundera på ge mig på lönsam kriminallitet (sen kan man väl kanske förmoda att de flesta former av kriminallitet på något vis är lönsam, varför skulle folk annars syssla med det?) Rån, våld och prostitution är dock uteslutet. Så, om någon har några idéer på lönsam kriminallitet som inte innefattar något utav dessa tre: hör av dig omgående!

Har spelat in en liten radioteater idag. Det kan mycket väl vara bland det sämsta jag någonsin gjort, men ack så kul. Oskar hade en briljant idé och ett färdigt manus där han slagit ihop introt till filmen The royal tenenbaum och mumindalen. Jag kommer inte ihåg introt till filmen och varken min eller Oskars taffliga försökt till att låta som mumintroll var särskilt övertygande. Om man är sugen på att höra resultatet så föreslår jag att man lyssnar på studentradion.nu (webradio) någon gång i morgon kväll. Har ingen aning om när.

Ja jävlars. En ytlig rapportering om mitt innehållsrika liv ännu en gång. På en mindre ytlig nivå kan jag meddela att tankarna i min skalle far runt som eldflugor under en het augustinatt i Arizona. Men det gör mig inget. Det får mig att känna mig levande. Jag är nöjd med situationen.
moget | | Kommentera |

Byt är byt och kommer aldrig igen. Lurk

Jag byte bort min fjällfilskossemössa mot fem minuters massage med fd grannen Emma. Det var helt klart värt det- mössan är grymt snygg (men inte på mig) och mina axlar har känts som sandsäckar för det ryska junior landslaget i boxning (Tada! En målande liknelse. Kanske två pluspoäng? Tre?)

Flygvapen museet var precis så tråkigt som jag hade föreställt mig. Har ingenting emot gamla maskiner, en del är ju grymt snygga. Det är mer all fakta runt omkring som för mig är totalt ointressant. Som tex flygplansbeteckningar i siffror. Eller hur många kvm stort en av utställningshallarna är. Sen ville de att vi ska komma på utställningsidéer till en Science Park där kidsen ska få lära sig om aerodynamik, flygvapnet, teknik etc. Jag säger: bespara de små liven sådant tråkigt skit. Det finns ju Internet. Förresten, varför ska ungar veta något om aerodynamik för? Lär väl knappast låta dem ta sig en tur med något av flygvapnets klenoder? Äsch. Lyssna inte på mig. Jag är bara bitter för jag mycket heller hade stannat hemma idag. Har lite funderingar på att göra en modell på hur en by ser ut efter att den blivit utsatt för luftburet artilleri (eller bomber. Eller vad det nu heter. Pang pang from above.) Det kan kidsen se på och begrunda.

Sen skulle det naturligtvis tas upp att "det vore bra" att komma på ett sätt att locka fler kvinnor till museet. För det är ju ett tekniskt museum och kvinnor "gillar i regel" inte teknik, så det vore ju bra om vi som kvinnor kunde utgå ifrån oss själva och fundera ut något fiffigt. Jag jobbar inte så. Mina idéer och produktioner har inte som utgångspunkt det faktum att jag är kvinna. (I mer eller mindre utsträckning är det mycket möjligt, för att inte säga troligt, att mina idéer och produktioner på något plan präglas av mitt sociala kön men det är tamejfan inte utgångspunkten.) Och att försöka hitta på något som lockar kvinnor är väl kanske att ta sig vatten över huvud. Tror det finns omkring 3,4 miljarder kvinnor på jorden just nu.. Å. Skulle inte ha tagit upp det nu. För jag orkar inte utveckla.
moget | | Kommentera |
Upp