Maffiabesök

Halv ett på natten hörde jag hur entrédörren slets upp och någon sprang i trapphuset. Ett metaliskt ljud ekade i hallen när brevinkastet öppnades och stängdes med ett huj. Och under de ca 4,5 sekunder det tog mig för att gå ut i hallen och kolla vad det var hann jag tänka ungefär såhär: "Någon i trapphuset har ouppklarade affärer, förmodligen skulder, till någon mindre laglydig person/organisation. De har skickat ut en liten varning. De skickade såklart inte den skapaste kniven i lådan (eller den starkaste indianen i kanoten.) för då hade det inte förts sådant liv och då hade de gått till rätt dörr istället för våran. För jag har inga skumraskaffärer. Inte Kock heller. Får man hoppas. Springjobb lägger man på små uppmärksamhetssökande underhuggare. Men vad kommer jag finna på hallmattan. Är det ett hotbrev? En död katt? Mjältbrand?"

Det var Hallands Nyheter. Såklart. (Vi prenumenerar inte. Men skulle vi göra de skulle jag ringa upp dem och be dem att inte dela ut den mitt i natten och skrämma slag på mig.)

Hej hej jag har livlig fantasi.
moget | | 2 kommentarer |

sommar

Igår semestrade vi i Sörping. Vi gick upp för en halvmiljard trappsteg för att komma till ett utsiktstorn. Sen gick vi ner igen. En riktigt höjdare på bakfyllan. Verkligen. För i lördags var det logdans! Det betyder i korta drag att man åker ut på landet, sätter sig i eller i närheten av en loge (eller lada. Eller vad det nu var) och dricker sprit i grupp.

I förra veckan var jag hemma hos mor och far och mufflon. Inget speciellt hände. Lite fiske. Lite läsning. Liteslappande. Sen kom syrran och hennes familj. Och Kock. Sen åskade det jättemycket. End of story.

I går plockade jag, kock och Ludde massor med trevliga kantareller. Jag såg en orm. Sen såg vi stortjurens gigantiska pung. När tjurar ska gå på aktion (säljas, inte så att de plockar fram stora portmonän och ger sig ut på handlarstråt) så stor det i en broschyr hur stor omkrets deras pung har. Faschinerande. För jag har hört att storleken inte har någon betydelse.
moget | | Kommentera |

Vi var på Roskilde. Allihop!

Tja, hur ska man sammanfatta 8 dagars hejdlöst festande, fnittrande, kissande, köande, musiklyssnande, tjattrande med norrmän, danskar, holländare och östgötar?
Naturligtvis var det SÅ JÄVLA KUL. Men det är ju inte en särskilt målande beskrivning. Det får helt sonika räcka med att jag räknar upp mina egna stordåd:

* Jag har sett fler band än på någon annan festival jag besökt. Däribland: Ghost, Graveyard, Artic Monkeys, Bright Eyes, Bad religion, Justin Towns Earl och sist men inte minst My Chemical Romance. Det var så sjukt bra och pojkarna på scen var så söta och emo-tuffa. Frank studsade runt och pekade finger och Gerard såg ut att börja grina.(Det gjorde nästan jag också men av helt andra orsaker. Vilket jag kommer till snart.) Stod i första fållan med alla fjortisar. Guld.
* Fick en (eller var det möjligtvis två) för många pilsner innanför västen när vi var inne i människobyn en dag. Så jag la mig under bordet. Där fann Kock mig senare. Han blev alldeles stolt sa han.
* Badat i en sjö med bilskrot på botten.
* Haft  bokstäver A och N skrivna med kajal på röven. Det regnade något hemskt en eftermiddag/kväll. Vi satt ett helt gäng i bussen och hade "inga-byxor-fest" och ville höra oss för med den andra bussen om de var "klara". Som tur var fanns det tillräckligt många skinkor i bussen för att vi skulle kunna skriva " Andra sidan är ni klara" Sen rusade vi ut och ställde upp oss på led och på en given signal drog vi ner alla småbyxor (samlingsnamn för kalsonger och trosor. reds.anm.)
* Under "inga-byxor-festen" blev jag hemskt kissnödig när det regnade som fan. Så jag lånade Emmas stövlar och skulle störta ut. Och nog störtade jag ut alltid. På vägen halkade jag i trappan och belönade mig själv med en lårkaka (kulör: svartlila). I samma veva klippte jag till njuren också. Ja, just det...det var visst ett litet obetydligt revben som gick av också. (Hey! Vad kan man förvänta sig av en tjej som snubblar på en trottoarkant på väg till jobbet en tisdag?)
* Gång på gång försökt konversera med en Holländare. På svenska. Men han var snäll och tröttnade inte. Han bara log.
* Gått på den kvinnliga motsvarigheten till urinual. Eller vad det nu heter. Det var en liten ranglig byggnad där flickorna satt på rad och kissade ner i hål i golvet. Det var ingen höjdare. 
* Har skaffat mig en fantastisk bonbränna som kommer göra sig bra när jag har på mig en axelbandslös klänning på ett bröllop nästa helt.
* Tappat bort tre par solglasögon.
* Har med en grogg i näven försökt lura i Karin att jag är höggravid. (Sen fick jag en pin av henne där det står "I`m not fat. I`m pregnant.)
* Har efter dem jag delat buss med lagt till med den breddaste östgötska jag någonsin haft. Di kommer från Östergötland. Allihop.

Nu orkar jag inte skriva mer.
moget | | Kommentera |
Upp