tuss

Det gångna årets... (Brace yourself. Ännu en sådandär ändlös lista med triviala fakta)


...mest omvälvande förändring:  Jag flyttade in ett kollektiv med tre roliga och trevliga vänner. Eller vänner, jag kände inte två av dem speciellt bra innan. Nu är vi bra vänner. Men det är omvälvande att helt plötsligt bo med andra människor som lockar fram kompisen/syrran/mamman/mannen i mig. För det gör dom vare sig dom vill eller inte.

...värsta misslyckande: Tar emot att säga det men att inte skriva klart C-uppsatsen är nog ett av mina större misslyckanden. Även om det var ett medvetet beslut som jag inte ångrar. Men det hör inte till vanligheterna att jag kastar in handduken så tidigt (vem vet? Det kanske var nyttigt för mig.) Att jag förlorade mot Unke i brottning på Hultan var också ett stort misslyckande- men jag ska kräva revansch!


...lyckligaste ögonblick: Jag har flera. Men de är väldigt privata och cheesy så jag tänker inte berätta när. Pilutta dig!

...sorgligaste händelse: Fannys pappas bortgång. Vänners sjukdomsbesked.


...mest irriterande: Grannarna! De lyckades forsla ner ansenliga mängder blod på min balkong. Blodat ner i hissen. Sen ska vi inte glömma tvättstugetjejen heller. Varenda jävla gång jag har tvättid är hon där och ockuperar tvättmaskiner, kommer med tvättråd, viker tvätten perfekt etc etc. Fy fan!

...största bedrift: Fixade en utställning med hyfsat etablerade konstnärer i våras. Helt på egen hand. Lärde mig det helt ologiska logistiksystemet i Norrköpings hamn. Läppade samtliga bilar på Arvikafestivalens husvagnskamping. Cambridgekuren i tre veckor.

...nyttigaste lärdom: Att göra sitt bästa och ge hundra procent räcker inte alltid till (med andra ord är jag mänsklig. Who would have thougt?) Det är en förbannat sur lärdom som går stick i stäv med min uppfostran.


...finaste present: På min födelsedag blev jag tidigt på morgonen ombedd att komma ut i vardagsrummet. Där hade grabbarna först städat och sedan dukat upp med ost, kex och champange. Det var fantasiskt fint av dem. På kvällen när jag skulle lägga mig och lyfte på täcket fann jag ytterligare en present. En batteridriven sådan. Dagen efter anordnade världens bästa "Chickenshit" en överraskningsfest med långbord och mat (festen var för Oskar och Lisa E också.) Jag fick två klänningar och ett halsband.

...roligaste: Gråtrunka. Och Marcus och Manfreds synkroniserade dans och nycirkus.


...tråkigaste: Min svågers dagliga sms med torra, rasistiska och sexistiska skämt i stil med: En äldre dam satt på tåget, då hon i samma kupe fick syn på två män som hon fann som mycket attraktiva. Det hon inte visste var att båda var blinda. Damen började dansa en erotisk dans, och lät det ena plagget falla ett efter ett. Ingen reaktion! Damen blev fruktansvärt otålig och klättrade upp, särade på benen och satte musen över näsan på den ena mannen. Då vrider han på huvudet mot den andra och säger: - Du, nu är vi i Mörrum!

(Bör tilläggas att detta är ett av de bättre skämten han skickat. Det är ila.)


...underligaste upplevelse: Trava ut på balkongen tidigt en morgon för dagens första cigg och upptäcka att hela balkongen är täckt i blod. Det var också en ganska underlig upplevelse att lite försynt fråga tanten i blodbussen om de möjligtvis kunde göra blodtest för att se om det var människo- eller djur blod.


...bästa nyhet: Att Rage Against the Machine skulle spela på Hultsfredsfestivalen.


...godaste maträtt: Fick mycket god mat i somras hemma hos Mattis och Annlee. Sen öppnade Tomas upp ögonen (eller gapet) för mig vad det gäller naturell jogurt (snygg stavning va?) med honung på. Ulle gjorde en sjukt god gratäng när det var fest i Lidköping. Men det absolut godaste i år var nog när jag och Tim gjorde stekt äggmackor på lantbröd och smaskade i oss i Folkparken. Men det handlade mest om att jag varit sjukt sugen på äggmackor och att det var fint i parken.


...mest minnesvärda resa: London with the old folks. Jag fick ju sen mumie för guds skull! Gah.


...bästa bok: ehm. Jag och titlar...Det var någon, vaddennuhette, spännande var den.

...bästa film: Lisa klappar kossan (Finns på youtube.) Och sen en dansk rulle: Darke Horse. Inte alls världsbäst men helt okej.

...bästa tv-program/serie: Har la inte följt något speciellt. Brukar vila ögonen på godiset i Prison Break. Serien i sig är ganska kass nu för tiden dock.

...musikaliska upptäckt: High Hats och Onykterhetsrörelsen. Supa is the Law!


...bästa konsertupplevelse: R.A.T.M såklart. Röjde som en ekorreunge på speed ungfär. Helt själv såklart.

...flitigast använda plagg: Underkläder. Dagligen faktiskt.

...värsta modemiss: Haha. Min vardagsutstyrsel kanske skulle kunna falla under kategorin modemiss: Mjukisbrallor, nattline, förkläde toppat med morgonrocken. Me so sexy!

...mest överskattade trend: Bögsnaran: en tunn randig halsduk. Buren i vått och torrt. (och nej, jag är inte homofobisk. Tror snarare att de flesta bögar har vett nog att inte haka på denna misserabla trend. Den härstammar för guds skull från Emo-kulturen!)

...mest underskattade trend: Pälsmössa. Fejkpälsmössa. På Campus Norrköping är det jag och Palle Torsson som går omkring och ser ut som nallebjörnar/ryska hooboos. Det är rackarns snyggt. Och praktiskt.

...mest pinsamma ögonblick: Jag har ett knep. Jag ser till att vara så brutalt packad under mina mest pinsamma ögonblick att jag inte sedan minns dem. Skämt å sido. Jag kände mig som en riktig jubelidiot när jag fick berättat för mig hur jag stått över en öppen eld och undersökt hur pass flamsäker jag är. Sen har jag nog en hel hög med riktiga pinsamheter i bagaget men det tog nog priset för i år.

...bästa sajt: Sajt? Neje. Men jag kom att uppskatta Prankmonkeys blogg. Men nu har han lagt ner.

...gulity pleasure: Gubbvil och äckliga filmer på Youtube. Filmer när folk sprättar upp bölder eller bryter ben. Satan va äckligt och jag kan inte sluta titta.


...sämsta köp: Mobilladdare till bilen. Jag har en mobil men ingen bil. Kändes som en bra idé just då.

...bästa köp: Festivalbiljett till arvikafestivalen för femhundra. Å andra sidan var jag bara inne på festivalen i ca en timme. Så det kanske inte var så smart ändå. Doh!

...roligaste fest: Festivalfesten i Perstorp. Tatueringsmaskin. Nakenfest. Rumpan Bar och helsköna människor. Festen i Lidköping gick inte heller av för hakor.

...härligaste utekväll: En kväll med chickenshit (Emma, Fanny, Jeanette och jag.) Började i folkparken med öl och slutade på Svea skeppet (så ovanligt.) med shotkanor. Allt var guld den kvällen. Vi var bäst i världen och det fanns inga bekymmer.

...finaste bild: Min näsblodsbild där jag skelar. Och den från Hultan när Kontry sitter i mitt knä och jag ser asarg ut. Och de bilder jag fick av Matte när han och Cheddar vaknade upp tillsammans. Gos gos.

...biggest mistake: När jag gav mig iväg till jobbet i hamnen tidigt en morgon och det spöregnade. Jag hade inga regnkläder. Det var ett misstag. Fick sitta i åtta och en halv timme i plaskvåta kläder. Fy fan.

  ...biggest regret: Att jag inte höll bättre koll på mobilen på julafton.

...vackraste sms: Säger jag inte. För privat.

...mest inspirerande: Karin Hedlund i min klass. Totalt genomsnäll och trevlig utan att för den saken skull vara en dörrmatta. Att jobba med Kapten Röd och Majorerna har också varit väldigt inspirerande. Filmarbete i kombination med musik kanske helt enkelt är min grej.

moget | | Kommentera |
Upp