El Muppo

Den rubriken har jag nog redan använt, men återbruk är ju tufft nu för tiden. Pratade nyss med farsan. Dom hade varit ute och åkt en sväng och stannat till i Gåsbäcken. Det är ett riktigt favoritställe för Muppen. Det går (BIG SURPRISE!) en bäck där. När farsan och Muppen hade gått över bron över bäcken kom det en tant genom skogen med en påse med granris. Då blev Muppen arg. Han hatar påsar. Jag gillar att han blir oresonligt upprörd över plast som fladdrar. Det känns som att han prioriterar rätt.
 
Hela familjen var dock lite mindre imponerade av honom tidigt i våras. Mina föräldrar har alltid sovrumsfönstret lite öppet. Sovrumsfönstret vetter mot en garagelänga. En natt hade det varit inbrott i gargelängan. Det var utvalda grejer som hade stulits från flera grannar. Det var alltså någon som tog sig tid för att bara plocka med sig rätt grejer (dyra verktyg, navkapslar av ett visst märke osv.) Muppens reaktion: Nada. Nill. Noll. Han sov som en liten gris.
 
Två nätter senare väcker han föräldrarna med ett evigt ylande och skällande. Panik! Pappa går upp för att se vad det är för otäckheter som skapar denna högljuda reaktion. Muppen står vid ett köksfönster. Pappa fattar först ingenting. Han ser ingenting ovanligt. Förvisso regnar det ute. Det droppar vatten på en fönsterkarm. Muppen är hysterisk över ljudet som uppstår när vattendropparna träffar fönsterkarmen. FÖR SÅ BRUKAR DET FAKTISKT INTE LÅTA JUE!
 
Som sagt. Det där med att prioritera.
moget | |
Upp